Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli szpinakowo-serowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Ravioli szpinakowo-serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ravioli-szpinakowo-serowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Ravioli szpinakowo-serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ravioli-szpinakowo-serowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Ravioli szpinakowo-serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ravioli-szpinakowo-serowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Ravioli szpinakowo-serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ravioli-szpinakowo-serowe4-2.jpg)
![Krok 5 - Ravioli szpinakowo-serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ravioli-szpinakowo-serowe5-2.jpg)
![Krok 6 - Ravioli szpinakowo-serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ravioli-szpinakowo-serowe6-2.jpg)
![Krok 7 - Ravioli szpinakowo-serowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ravioli-szpinakowo-serowe7-2.jpg)
mąka pszenna | 300 g |
żółtko jajek | 5 |
woda mineralna | 50-100 ml |
oliwa | 1 łyżka |
sól | szczypta |
szpinak mrożony | 200 g |
ser ricotta | 150 g |
parmezan starty | 2-3 łyżki |
sól do smaku | |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
Czosnek suszony Prymat | do smaku |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | odrobina |
parmezan starty | do posypania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: