Przepis i sposób przygotowania na: Razowo-śliwkowe racuszki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Razowo-śliwkowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowo-sliwkowe-racuszki1-2.jpg)
![Krok 2 - Razowo-śliwkowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowo-sliwkowe-racuszki2-2.jpg)
![Krok 3 - Razowo-śliwkowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowo-sliwkowe-racuszki3-2.jpg)
![Krok 4 - Razowo-śliwkowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowo-sliwkowe-racuszki4-2.jpg)
Gotowe posypujemy cukrem pudrem. Podajemy.
![Krok 5 - Razowo-śliwkowe racuszki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowo-sliwkowe-racuszki5-2.jpg)
mąka | 1 szklanka |
mąka razowa | 1 szklanka |
cynamon Prymat | 1 łyżeczka |
mleko | 1 szklanka |
proszek do pieczenia | 1/3 łyżeczki |
cukier | 1 łyżka |
jajko | 2 sztuki |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
śliwki | ok 40 dag |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: