Przepis i sposób przygotowania na: Razowy drożdżowiec na dużą blachę
Kroki postępowania
![Krok 1 - Razowy drożdżowiec na dużą blachę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-drozdzowiec-na-duza-blache1-2.jpg)
![Krok 2 - Razowy drożdżowiec na dużą blachę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-drozdzowiec-na-duza-blache2-2.jpg)
Gotowe, wyrośnięte ciasto wykładamy na przygotowaną dużą blachę. Formujemy z niego prostokątny placek, pozostawiając nieco wyższe brzegi, które smarujemy jajkiem.
![Krok 3 - Razowy drożdżowiec na dużą blachę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-drozdzowiec-na-duza-blache3-2.jpg)
Tak przygotowane ciasto wkładamy do zimnego piekarnika. Piekarnik włączamy na 180°C. Od momentu jego zagrzania drożdżowiec pieczemy około 40 minut.
![Krok 4 - Razowy drożdżowiec na dużą blachę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-drozdzowiec-na-duza-blache4-2.jpg)
Tak przygotowany ser wykładamy na ciasto drożdżowe.
KRUSZONKA: Składniki kruszonki umieszczamy w misce. Rozkruszamy je w palcach. Kruszonkę wykładamy na ser.
![Krok 5 - Razowy drożdżowiec na dużą blachę foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/razowy-drozdzowiec-na-duza-blache5-2.jpg)