Przepis i sposób przygotowania na: Risotto grzybowe Eli
Przygotowanie składników
![Krok 1 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli0-2.jpg)
Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Kilka gałązek odłożyć do dekoracji, resztę pokroić.
![Krok 2 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli1-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli2-2.jpg)
Przygotowanie grzybów
![Krok 1 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli3-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli4-2.jpg)
Kilka plasterków grzybów odłożyć do dekoracji.
![Krok 3 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli5-2.jpg)
Przygotowanie risotto
Ryż podlać bulionem, dodać grzyby z cebulą i gotować. Co jakiś czas uzupełniać bulion.
Gdy ryż będzie miękki dodać 2/3 sera i pozostałe masło.
![Krok 1 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli6-2.jpg)
Risotto doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym. dodać natkę i wymieszać. Risotto posypać resztą sera i od razu podawać. Smacznego!
![Krok 2 - Risotto grzybowe Eli foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-grzybowe-eli7-2.jpg)