Przepis i sposób przygotowania na: Risotto z boczniakami
Kroki postępowania
Kurczaka myjemy i zalewamy litrem zimnej wody. Gotujemy na wolnym ogniu od czasu do czasu zbierając szumowinę. Proces powinien zająć około 1 godziny.
W tym czasie obieramy włoszczyznę. Marchewki, seler, pietruszkę, por i obraną cebulę wrzucamy do garnka. Dodajemy liście laurowe oraz ziele angielskie. Dodajemy przyprawę kucharek i mieszamy. Cały proces gotowania powinien trwać około 2 godzin.
![Krok 1 - Risotto z boczniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-boczniakami1-2.jpg)
![Krok 2 - Risotto z boczniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-boczniakami2-2.jpg)
![Krok 3 - Risotto z boczniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-boczniakami3-2.jpg)
![Krok 4 - Risotto z boczniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-boczniakami4-2.jpg)
![Krok 5 - Risotto z boczniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-boczniakami5-2.jpg)
![Krok 6 - Risotto z boczniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-boczniakami6-2.jpg)
![Krok 7 - Risotto z boczniakami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/risotto-z-boczniakami7-2.jpg)