Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Risotto ze szpinakiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
kiełbasa chuda 2 laski
cebula 2 sztuki
papryka żółta 2 sztuki
papryka czerwona 1 sztuka
wywar drobiowo-wołowy 1 szklanka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
szpinak 20 dag
masło 2 łyżki
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Risotto ze szpinakiem

Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy ryż i chwilę przesmażamy, dolewamy wywar, solimy, dusimy 15 minut. Dodajemy posiekane papryki, pomidory, smażymy 15 minut, pieprzymy. Na osobnej patelni przesmażamy kiełbaskę z cebulką,szpinakiem, przekładamy wszystko do garnka, doprawiamy papryką ostrą, w razie potrzeby solimy. Dekorujemy świeżym posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 18.04.2015 09:44
Pięknie się prezentuje. Zapachniało wiosną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak