Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki drożdzowo dyniowe
Kroki postępowania
Do misy robota wsypujemy mąkę i dodajemy wszystkie pozostałe składniki rozpuszczone masło i letnie mleko ,dodajemy wyrośnięte drożdze wyrabiamy ciasto.
Jeżeli ciasto jest wolne dodajemy trochę mąki ,
Wyrobione ciast zostawiamy aż wyrośnie.
Po wyrośnięciu jeszcze raz wyrabiamy ciasto i niech znowu wyrośnie.
![Krok 1 - Rogaliki drożdzowo dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowo-dyniowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Rogaliki drożdzowo dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowo-dyniowe2-2.jpg)
![Krok 3 - Rogaliki drożdzowo dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowo-dyniowe3-2.jpg)
Rogaliki smarujemy wodą albo żółtkiem wymieszanym z odrobiną mleka i szczyptą cukru.Odstawiamy aż podrosną.
![Krok 4 - Rogaliki drożdzowo dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowo-dyniowe4-2.jpg)
Zimne rogaliki dekorujemy polewą czekoladową.
POLECAM !!!
![Krok 5 - Rogaliki drożdzowo dyniowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rogaliki-drozdzowo-dyniowe5-2.jpg)