Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki z wody-zatapiane
Rogaliki układać na blasze, odłożyć do wyrośnięcia na 20-30 min. w ciepłe miejsce. Przed samym pieczeniem posmarować białkiem.
Piec w temp. 180 st.C przez ok 15min
mąka pszenna | 2,5 szkl |
mąka pszenna | 0,5 szkl |
jajko | 2 szt |
mleko | 1/3 szkl |
śmietana kwaśna | 2 łyżki |
masło rozstopione | 120 g |
cukier | 1/4 szkl |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
drożdże świeże | 20 g |
białko | 1 szt |
konfitura | 0,5 różana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: