Przepis i sposób przygotowania na: Rolada biszkoptowa z jogurtowo-śmietankowym kremem stracciatella
Kroki postępowania
Następnie dodaję mąkę, żółtka, proszek do pieczenia i wodę (wszystko od razu) i mieszam na wolnych obrotach miksera do połączenia się składników.
![Krok 1 - Rolada biszkoptowa z jogurtowo-śmietankowym kremem stracciatella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-biszkoptowa-z-jogurtowosmietankowym-kremem-stracciatella4-2.jpg)
![Krok 2 - Rolada biszkoptowa z jogurtowo-śmietankowym kremem stracciatella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-biszkoptowa-z-jogurtowosmietankowym-kremem-stracciatella3-2.jpg)
Krem przygotowuję tuż przed przełożeniem: Ubijam śmietanę z cukrem pudrem, dodaję jogurt grecki oraz powoli żelatynę rozpuszczoną w gorącej wodzie. Mieszam mikserem, aż składniki stworzą gładki krem. Dorzucam posiekaną czekoladę.
![Krok 3 - Rolada biszkoptowa z jogurtowo-śmietankowym kremem stracciatella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-biszkoptowa-z-jogurtowosmietankowym-kremem-stracciatella2-2.jpg)
![Krok 4 - Rolada biszkoptowa z jogurtowo-śmietankowym kremem stracciatella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-biszkoptowa-z-jogurtowosmietankowym-kremem-stracciatella1-2.jpg)
Gdy ciasto się schłodzi, a krem stężeje, kroję ostrym nożem w plastry ok. 1,5cm szerokości.
![Krok 5 - Rolada biszkoptowa z jogurtowo-śmietankowym kremem stracciatella foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-biszkoptowa-z-jogurtowosmietankowym-kremem-stracciatella0-2.jpg)