Przepis i sposób przygotowania na: Rolada boczkowa z kabanosem serwowana z fasolką szparagową z pesto rosso na oleju rydzowym
Kroki postępowania
Boczek zawijamy, tworząc zwartą roladę- zawiązujemy dokładnie i ściśle dratwą. Przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy 1 godzinę na każdy kilogram mięsa - temp. 200 stopni, na początku bez przykrycia. Kiedy rolada się zrumieni należy przykryć ją papierem do pieczenia lub przykrywką.
Roladę podajemy ze zblanszowaną fasolką szparagową okraszoną domowym pesto rosso.
![Krok 1 - Rolada boczkowa z kabanosem serwowana z fasolką szparagową z pesto rosso na oleju rydzowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-boczkowa-z-kabanosem-serwowana-z-fasolka-szparagowa-z-pesto-rosso-na-oleju-rydzowym1-2.png)
Pomidory suszone, czosnek, pistacje oraz listki bazylii miksujemy dolewając stopniowo olej rydzowy- do uzyskania pożądanej konsystencji. Doprawiamy solą i pieprzem. Fasolkę wykładamy obok rolady boczkowej, skrapiamy ją domowym pesto. Zdobimy świeżym szczypiorkiem. Smacznego!
![Krok 2 - Rolada boczkowa z kabanosem serwowana z fasolką szparagową z pesto rosso na oleju rydzowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-boczkowa-z-kabanosem-serwowana-z-fasolka-szparagowa-z-pesto-rosso-na-oleju-rydzowym2-2.png)