Przepis i sposób przygotowania na: Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-cieleca-z-groszkiem-szparagowym-i-marchwia1-2.jpg)
Marchew obieramy, kroimy w słupki i gotujemy al dente. Z fasolki odcinamy końcówki, przepłukujemy i także gotujemy w lekko osolonej wodzie a ldente. Ugotowane warzywa studzimy delikatnie.
![Krok 2 - Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-cieleca-z-groszkiem-szparagowym-i-marchwia2-2.jpg)
![Krok 3 - Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-cieleca-z-groszkiem-szparagowym-i-marchwia3-2.jpg)
![Krok 4 - Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-cieleca-z-groszkiem-szparagowym-i-marchwia4-2.jpg)
Mięso wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 1,5 godzimy. Początkowo pieczemy w 200°C, a po około 15 minutach skręcamy na 180°C. W trakcie pieczenia mięso polewamy wytworzonym sosem.
![Krok 5 - Rolada cielęca z groszkiem szparagowym i marchwią foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-cieleca-z-groszkiem-szparagowym-i-marchwia5-2.jpg)