Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Rolada na szybko

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto

jajko 4 sztuki
białko 1 sztuka
cukier 5 łyżek
mąka pszenna 5 łyżek
cukier waniliowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól do smaku

Dodatkowo

Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
jabłko winne 500 gram
cynamon Prymat
porzeczki czerwone 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada na szybko

Kroki postępowania

1
Jabłka obrać, przekroić na pół i każdą połówkę na pięć części usuwając gniazda nasienne.
Blachę ( 38X35) wyłożyć papierem do pieczenia, posypać bułką i ułożyć jabłka. Posypać cynamonem.
Krok 1 - Rolada na szybko        foto
2
Białka ubić z solą, dodawać partiami cukier z cukrem waniliowym a potem po jednym żółtku. Na koniec dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.
Część ciasta wyłożyć łyżką na jabłka, posypać porzeczkami i wyłożyć resztę ciasta.
Krok 2 - Rolada na szybko        foto
3
Piec w temperaturze 180 stopni ok 20 minut.
Krok 3 - Rolada na szybko        foto
4
Po upieczeniu ciepłe ciasto zwinąć w roladę i zawinięte w ściereczkę zostawić do wystygnięcia. Zimne posypać cukrem pudrem lub polać polewą.
Krok 4 - Rolada na szybko        foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 10.01.2015 00:32
Rzeczywiści rolada na szybko. Fajny pomysł.
barbara11561 09.01.2015 21:24
wygląda rewelacyjnie i na pewno tak smakuje-chętnie bym kawałek skubnęła:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak