Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka nadziewana mielonym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rolada z indyka nadziewana mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-indyka-nadziewana-mielonym1-2.jpg)
Mięso mielone przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, majeranek roztarty, sprasowany czosnek, i pokrojoną cebulkę, oraz jajko. Mięso wyrabiam dokładnie.
![Krok 2 - Rolada z indyka nadziewana mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-indyka-nadziewana-mielonym2-2.jpg)
![Krok 3 - Rolada z indyka nadziewana mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-indyka-nadziewana-mielonym3-2.jpg)
![Krok 4 - Rolada z indyka nadziewana mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-indyka-nadziewana-mielonym4-2.jpg)
![Krok 5 - Rolada z indyka nadziewana mielonym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rolada-z-indyka-nadziewana-mielonym5-2.jpg)
filet z indyka | 1,20 kg |
mięso mielone | 60 dkg |
jajko | 1 sztuka |
sól | 1/3 łyżeczki soli |
cebula | 1 sztuka |
majeranek | 1/2 łyżeczki |
czosnek | 2 ząbki |
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat | 1 do smaku |
olej do smażenia | 2 łyżki |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1/3 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: