Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z malinami
Ciasto rozsmarowujemy na blaszce na papierze do pieczenia.
Pieczemy 12 minut w temp 200* C . i przekładamy na wilgotną ściereczkę po upieczeniu. Usuwamy papier i ciasto zwijamy w rulon, studzimy.
3/4 mleka gotujemy z cukrem.
Resztę mieszamy z budyniem i wlewamy do gotującego się mleka.
Robimy gęsty budyń .
Studzimy.
Brzoskwinie kroimy w małą kostkę .
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody.
Kremówkę ubijamy na sztywno, dodajemy żelatynę .
Ciągle ubijając dodajemy po łyżce budyniu.
Roladę rozwijamy smarujemy dżemem i kremem.
Posypujemy malinami i kawałkami brzoskwiń.
Zwijamy i chłodzimy w lodówce 2 - 3 godziny.