Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladka drobiowa z papryką i pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 300 g
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 5 szt
jogurt naturalny
Przyprawa do sałatek sosów i dipów Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladka drobiowa z papryką i pieczarkami

Kroki postępowania

1
1. Pieczarki i paprykę drobno kroimy. Dusimy na patelni. Przyprawiamy wedle uznania.
Krok 1 - Roladka drobiowa z papryką i pieczarkami foto
2
2. Rozbijamy pierś z kurczaka na folii aluminiowej i układamy jedną pierś obok drugiej tak żeby stworzyć jeden duży "placek" ;). Układamy na piersi z kurczaka nasz farsz, czyli paprykę i pieczarki. Zawijamy w rulonik, a następnie przekładamy na folię aluminiową i formujemy cukierek. Wkładamy go do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na około 45 minut.
Krok 2 - Roladka drobiowa z papryką i pieczarkami foto
4
Ja swoją roladę kroję na drobne paski i polewam sosem jogurtowym (do jogurtu dodaję przyprawę do sałatek).
Smacznego:)
Krok 3 - Roladka drobiowa z papryką i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 05.04.2016 10:48
fajna roladka
gregor# 23.02.2016 13:35
pychota :)
mysza75 16.02.2016 11:28
bardzo fajna roladka
gosia56 16.02.2016 09:44
pyszne mięsko;)
Krzysztof15 16.02.2016 07:54
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak