Przepis i sposób przygotowania na: Roladki schabowe z jarzynką
Kroki postępowania
Marchew z pietruszką ścieramy na tarce o dużych oczkach , pora siekamy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło , przekładamy warzywa , mieszamy.
Gdy warzywa wsiąkną tłuszcz podlewamy je 1/2 szklanki wody.
Dusimy do miękkości , w między czasie wsypujemy natkę pietruszki , sól i pieprz.
Na koniec dodajemy koncentrat pomidorowy , dokładnie mieszamy.
![Krok 1 - Roladki schabowe z jarzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-jarzynka1-2.jpg)
Oprószamy z obu stron solą i pieprzem.
Na każdy płat mięsa nakładamy farsz , rozsmarowujemy go po całości.
Boki schabu zawijamy do środka .
![Krok 2 - Roladki schabowe z jarzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-jarzynka2-2.jpg)
![Krok 3 - Roladki schabowe z jarzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-jarzynka3-2.jpg)
Panierujemy roladki w mące pszennej , jajkach i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy smalec , smażymy roladki na rumiano z każdej strony.
![Krok 4 - Roladki schabowe z jarzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-schabowe-z-jarzynka4-2.jpg)