Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Roladki z indyka z szynką i z papryką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka 600 g
papryka czerwona 1/2 szt
szynka 8 plastrow
olej
sól
pieprz
musztarda ostra
mąka 1 łyżka
masło 1 łyżka
chrzan 2 łyżki
wywar drobiowy 1 szklanka
śmietana 3 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z szynką i z papryką

Mięso myjemy i suszymy, potem kroimy w plastry, rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty i posypujemy solą i pieprzem. Odkładamy godzinę do lodówki. Na tak przygotowanych filetach układamy kawałki szynki którą smarujemy łyżeczką musztardy. Paprykę kroimy w szerokie słupki. Paprykę układamy na szynce. Następnie zawijamy w rulony i spinamy wykałaczkami. Smażymy aż będą złote z każdej strony. W rondelku stopić masło, dodać mąkę, chwilkę smażyć, cały czas mieszając, dodać wywar drobiowy, dodać chrzan, przyprawić solą i cukrem. Wlać śmietanę, wymieszać, chwilkę podgrzewać. Dodać podsmażone roladki i dusić ok 15-20 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 27.01.2013 22:09
polecam
babajaga1969 27.01.2013 21:55
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak