Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z mięsa mielonego w sosie musztardowym
Kroki postępowania
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy 1 łyżkę przyprawy do dań i mieszamy.
Masło i ser kroimy na mniejsze kawałki. Plastry wędliny kroimy na 4 części.
Na desce rozkładamy kawałek folii spożywczej. Masę mięsną wielkości kotleta mielonego rozpłaszczamy na folii i formujemy z niej prostokąt. Smarujemy musztardą.
W tym czasie przygotowujemy sos. Bulion zagotowujemy i dodajemy musztardę. Mąkę mieszamy ze śmietaną i odrobiną zimnej wody. Wlewamy trochę bulionu i dokładnie mieszamy, następnie całość wlewamy do bulionu. Doprawiamy solą i pieprzem, i zagotowujemy.
Roladki polewamy sosem i podajemy.