Przepis i sposób przygotowania na: roladki z piersi kurczaka z jabłkami i rodzynkami
Kroki postępowania
0,25 szklanki rosołu wlać do rondelka, dodać masło i podgrzać, gdy tłuszcz się rozpuści dodać jabłka i umyte rodzynki.Podgrzewać przez chwilę, potem zdjąć z ognia.
Żółtko rozetrzeć z cukrem (jak na kogel-mogel), wsypać do niego bułkę tartą i wymieszać. Dodać do rondla z rosołem, dokładnie wymieszać. Masa powinna być ręsta, jeśli jest za rzadka, można dodać więcej bułki.
Gotowym nadzieniem smarujemy filety, zwijamy w roladki, spinamy wykałaczką.
![Krok 1 - roladki z piersi kurczaka z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-piersi-kurczaka-z-jablkami-i-rodzynkami1-2.jpg)
![Krok 2 - roladki z piersi kurczaka z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-piersi-kurczaka-z-jablkami-i-rodzynkami2-2.jpg)
Całość dusimy pół godziny.
![Krok 3 - roladki z piersi kurczaka z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-piersi-kurczaka-z-jablkami-i-rodzynkami3-2.jpg)
![Krok 4 - roladki z piersi kurczaka z jabłkami i rodzynkami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/roladki-z-piersi-kurczaka-z-jablkami-i-rodzynkami0-2.jpg)