Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z szyi indyka
Kroki postępowania
Szyję umyć. Zalać wodą (3l) i zagotować. 1 szyja wystarczy na przygotowanie około 3 litrów rosołu.
![Krok 1 - Rosół z szyi indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-szyi-indyka1-2.jpg)
![Krok 2 - Rosół z szyi indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-szyi-indyka2-2.jpg)
![Krok 3 - Rosół z szyi indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-szyi-indyka3-2.jpg)
Warzywa umyć i obrać.
![Krok 4 - Rosół z szyi indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-szyi-indyka4-2.jpg)
Warzywa oraz przyprawę Kucharek dodać do gotującej się szyi. Całość gotować około 1,5 godziny.
![Krok 5 - Rosół z szyi indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-szyi-indyka5-2.jpg)
Osobno ugotować makaron. Ja do rosołku lubię nitki, ale może być dowolny.
![Krok 6 - Rosół z szyi indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-szyi-indyka6-2.jpg)
Nakładać na talerz porcję makaronu. Dla dzieciaków dodaje ugotowaną w rosole marchewkę, pociętą i ułożoną np. w śmieszną buźkę. Włosy buźce zrobiłam z mięsa obranego z szyjki, które jest bardzo smaczne.
![Krok 7 - Rosół z szyi indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rosol-z-szyi-indyka7-2.jpg)