Przepis i sposób przygotowania na: Różowe kotleciki z indyka
Kroki postępowania
Upieczone buraki obrać ze skórki i zetrzeć na tarce.
![Krok 1 - Różowe kotleciki z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-kotleciki-z-indyka1-2.jpg)
W misce wymieszać jogurt z majonezem, dodać przyprawy, wymieszać.
![Krok 2 - Różowe kotleciki z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-kotleciki-z-indyka2-2.jpg)
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, por posiekać drobno, wrzucić do miski.
![Krok 3 - Różowe kotleciki z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-kotleciki-z-indyka3-2.jpg)
Wbić jajka i wsypać mąkę, wymieszać.
![Krok 4 - Różowe kotleciki z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-kotleciki-z-indyka4-2.jpg)
Mięso umyć, osuszyć dokładnie. Pokroić w kostkę i wrzucić do miski z ciastem.
![Krok 5 - Różowe kotleciki z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-kotleciki-z-indyka5-2.jpg)
Na koniec dodać buraki (jeśli puściły dużo soku to osączyć), wymieszać.
Na patelni smażyć niewielkie kotleciki na małej ilości oleju, odkładać na ręcznik papierowy.
Kotleciki podawać z ulubioną surówką
![Krok 6 - Różowe kotleciki z indyka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rozowe-kotleciki-z-indyka6-2.jpg)