Przepis i sposób przygotowania na: Ruote z pesto i serem Mimolette
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Listki bazylii, pietruszki i oregano oddzielamy od łodyżek.
Prażone migdały mielimy w rozdrabniaczu lub rozbijamy drobno w moździerzu.
Ser Mimolette (twardy, dojrzewający min. 7 miesięcy) ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
![Krok 1 - Ruote z pesto i serem Mimolette foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruote-z-pesto-i-serem-mimolette1-2.jpg)
![Krok 2 - Ruote z pesto i serem Mimolette foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruote-z-pesto-i-serem-mimolette2-2.jpg)
Całość doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron Ruote gotujemy al dente, odcedzamy i mieszamy z pesto.
Całość posypujemy dodatkową ilością startego (wraz ze skórką) sera Mimolette i świeżymi listkami bazylii
Życzę smacznego! :)
![Krok 3 - Ruote z pesto i serem Mimolette foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ruote-z-pesto-i-serem-mimolette3-2.jpg)