Przepis i sposób przygotowania na: Rurki francuskie z kremem orzechowo-rumowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Rurki francuskie z kremem orzechowo-rumowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-francuskie-z-kremem-orzechowo-rumowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki francuskie z kremem orzechowo-rumowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-francuskie-z-kremem-orzechowo-rumowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Rurki francuskie z kremem orzechowo-rumowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-francuskie-z-kremem-orzechowo-rumowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Rurki francuskie z kremem orzechowo-rumowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-francuskie-z-kremem-orzechowo-rumowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Rurki francuskie z kremem orzechowo-rumowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-francuskie-z-kremem-orzechowo-rumowym5-2.jpg)
![Krok 6 - Rurki francuskie z kremem orzechowo-rumowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-francuskie-z-kremem-orzechowo-rumowym6-2.jpg)
ciasto francuskie | 3 op. (każde po 275g w blatach) |
jajko | 1 roztrzepane, do smarowania |
brązowy cukier | 3 łyżki |
budyń śmietankowy | 1 op. |
mleko | 400 ml |
cukier | 5 łyżek |
orzechy włoskie | 100 g, zmielone |
rum biały | 3 łyżki |
masło miękkie | 150 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: