Przepis i sposób przygotowania na: Rurki z kremem
Kroki postępowania
Schłodzone ciasto cienko rozwałkować i pociąć na paseczki około 2 cm szerokości,
![Krok 1 - Rurki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem26-2.jpg)
![Krok 2 - Rurki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem27-2.jpg)
![Krok 3 - Rurki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem28-2.jpg)
![Krok 4 - Rurki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem29-2.jpg)
Żelatynę rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody i przestudzić, śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru, serek rozetrzeć w drugiej misce i po roztarciu połączyć z ubitą śmietaną i na koniec z przestudzoną żelatyną. Krem przełożyć do worka cukierniczego lub specjalnej szprycy i napełnić nim wystudzone rurki
po napełnieniu odstawić do lodówki, aby krem dobrze zastygł.
![Krok 5 - Rurki z kremem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rurki-z-kremem30-2.jpg)