Przepis i sposób przygotowania na: Rwane bułeczki serowo-cebulowe
Kroki postępowania
Do miski przesiewamy resztę mąki, dodajemy rozmącone jajka połączone z roztopionym masłem oraz sól, dolewamy zaczyn i wyrabiamy masę.
Ciasto wyrabiamy do momentu kiedy zaczyna odstawać od miski. Formujemy kulkę, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 1 godz.
W czasie wyrastania ciasta kroimy cebulę w drobną kostkę i przesmażamy na patelni z odrobiną oliwy.
![Krok 1 - Rwane bułeczki serowo-cebulowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rwane-buleczki-serowo-cebulowe1-2.png)
![Krok 2 - Rwane bułeczki serowo-cebulowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rwane-buleczki-serowo-cebulowe2-2.jpg)
Po tym czasie całość smarujemy rozkłóconym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. Zapiekamy przez ok. 30-35 min, do momentu zarumienienia wierzchu.
![Krok 3 - Rwane bułeczki serowo-cebulowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/rwane-buleczki-serowo-cebulowe3-2.jpg)