Przepis i sposób przygotowania na: RYBA PO GRECKU
Rybę usmażyć w cieście naleśnikowym.
Wszystkie składniki zalewy ze sobą połączyć. Rybę przekładać warzywami i zalać gorącą zalewą. SMACZNEGO !!!
cebula | 6 sztuk |
papryka konserwowa | 1/2 słoiczka |
ogórki konserwowe | 1/2 słoiczka |
ciasto naleśnikowe | - - |
Zalewa: | |
woda | 2 szkl. |
ocet 10 % | 6 łyżek |
olej | 1/2 szkl. |
cukier | 5 łyżek |
koncentrat pomidorowy | 4 łyżki |
ketchup | 3 łyżki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 sztuki |
olej do smażenia | - - |
Ziele angielskie całe Prymat | 12 ziaren |
miruna | 1 kg. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: