Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z jarmużem i ciecierzycą
Kroki postępowania
Z dokładnie umytej cytryny ścieramy skórkę.
1 ząbek czosnku przeciskamy przez praskę.
Umyty i osuszony koperek siekamy.
Do jogurtu naturalnego dodajemy czosnek, skórkę cytrynową i koperek. Mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Rybę nacieramy przyprawą do ryb, układamy w naczyniu żaroodpornym i na każdym kawałku ryby układamy po kawałku masła klarowanego.
Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez kilkanaście minut (czas pieczenia zależy od wielkości, grubości ryby).
![Krok 1 - Ryba z jarmużem i ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-z-jarmuzem-i-ciecierzyca1-2.jpg)
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
![Krok 2 - Ryba z jarmużem i ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-z-jarmuzem-i-ciecierzyca2-2.jpg)
![Krok 3 - Ryba z jarmużem i ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-z-jarmuzem-i-ciecierzyca3-2.jpg)
Upieczoną rybę podajemy z jarmużem z ciecierzycą i sosem jogurtowym.
![Krok 4 - Ryba z jarmużem i ciecierzycą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/ryba-z-jarmuzem-i-ciecierzyca4-2.jpg)