Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ryż z kolorową marchewką i fasolką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 300 gram
cebula biała 1 sztuka
grzybki mun 5 sztuk
fasolka szaragowa 50 gram
ryż 500 gram
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat
brokuł 3 różyczki
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kolorową marchewką i fasolką

Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie. Marchew żółtą i pomarańczową kroimy w drobne słupki, cebulę w kostkę, brokuła dzielimy na różyczki. Warzywa dusimy na masełku do miekosci, dodajemy grzybki, doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Ryz odcedzamy i mieszamy z warzywami. Idealne danie na odmiane od mies.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 30.06.2014 20:28
pyszny ryż
Kejti 09.03.2014 14:16
Fajny,lekki obiad i apetycznie się prezentuje :-)
Kuchenka 06.03.2014 11:30
bardzo fajne!
Ada-Gaba 06.03.2014 09:57
bardzo apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak