Przepis i sposób przygotowania na: Sajgonki z mięsem mielonym i kapustą
Kroki postępowania
Grzyby mun zalać wodą i odstawić na noc. Kapustę poszatkować drobno, posolić i odstawić. Odcisnąć nadmiar wody. Do kapusty dodać startą marchewkę, drobno posiekane grzybki oraz przyprawy.
Dodać mięso mielone, jajka i wszystko dokładnie wymieszać. Wlać gorącej wody do miski i rozpuścić w niej 2 łyżki cukru. W tej wodzie moczymy papier ryżowy.
![Krok 1 - Sajgonki z mięsem mielonym i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesem-mielonym-i-kapusta1-2.jpg)
Na papier nakładamy farsz i zwijamy jak gołąbki. Warto zrobić to dokładnie, żeby później przy smażeniu nasze sajgonki nam się nie rozpadały.
![Krok 2 - Sajgonki z mięsem mielonym i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesem-mielonym-i-kapusta2-2.jpg)
Smażymy w głębokim oleju na rumiany kolor. Podajemy z sosem do sajgonek lub sosem sojowym.
![Krok 3 - Sajgonki z mięsem mielonym i kapustą foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sajgonki-z-miesem-mielonym-i-kapusta0-2.jpg)