Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grillowaną cukinią i czosnkiem z dodatkiem pigwowca
Kroki postępowania
Plasterki rozkładamy na desce i posypujemy z obu stron przyprawą do bigosu.
Główkę czosnku kroimy na pół.
![Krok 1 - Sałatka z grillowaną cukinią i czosnkiem z dodatkiem pigwowca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-z-grillowana-cukinia-i-czosnkiem-z-dodatkiem-pigwowca1-2.jpg)
Zgrillowaną przekładamy na deskę do przestudzenia, potem kroimy na cztery części.
Czosnek możemy grillować nieco dłużej.
![Krok 2 - Sałatka z grillowaną cukinią i czosnkiem z dodatkiem pigwowca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-z-grillowana-cukinia-i-czosnkiem-z-dodatkiem-pigwowca2-2.jpg)
Pigwowce oszyszczamy z pestek i ścieramy na średnich oczkach tarki.
W salaterce mieszamy cukinię, pomidory , ząbki czosnku, doprawiamy solą, bazylią , dodajemy starty pigwowiec i wszystko mieszamy.
Podajemy z oliwkowymi babeczkami . Smacznego.
![Krok 3 - Sałatka z grillowaną cukinią i czosnkiem z dodatkiem pigwowca foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/salatka-z-grillowana-cukinia-i-czosnkiem-z-dodatkiem-pigwowca3-2.jpg)