Fasolkę myjemy, odsączamy, odcinamy końcówki, kroimy na kawałki ok. 5 cm., gotujemy w osolonej wodzie, odsączamy i odstawiamy do wystudzenia.Kiełki opłukujemy, zalewamy wrzącą wodą, odsączamy na sicie. Ogórek obieramy i kroimy w kosteczkę.Tofu kroimy w kostkę i podsmażamy na dwóch łyżkach oleju. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i drobno siekamy. Przygotowujemy sos:orzeszki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Czosnek i szalotkę obieramy i drobno siekamy.Pozostały olej rozgrzewamy w rondelku, podsmażamy na nim lekko czosnek i szalotkę, dodajemy kolendrę, mieszamy. Wlewamy mleczko kokosowe, doprawiamy solą i cukrem, mieszamy aż cukier całkowicie się rozpuści, dodajemy orzeszki ziemne i po chwili zdejmujemy z ognia.Wszystkie składniki sałatki przekładamy do salaterki, mieszamy, polewamy przygotowanym sosem i od razu podajemy.