Przepis i sposób przygotowania na: Schab w anansowych kwiatach
Kroki postępowania
Przygotowane mięso oprószamy świeżo mielonym pieprzem i solą, nacieramy czosnkiem, skórką z cytryny i pieprzem cytrynowym. Na koniec całość posypujemy tymiankiem i skrapiamy sokiem z połowy cytryny.
![Krok 1 - Schab w anansowych kwiatach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-anansowych-kwiatach1-2.jpg)
![Krok 2 - Schab w anansowych kwiatach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-anansowych-kwiatach2-2.jpg)
![Krok 3 - Schab w anansowych kwiatach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-anansowych-kwiatach3-2.jpg)
![Krok 4 - Schab w anansowych kwiatach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-anansowych-kwiatach4-2.jpg)
Gotowe mięso porcjujemy na 5-6 porcji. Układamy na półmisku na przemiennie z plastrami ananasa. W środek owocu nakładamy konfiturę z żurawimi. Całość dekorujemy dowolnie Podajemy.
![Krok 5 - Schab w anansowych kwiatach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/schab-w-anansowych-kwiatach5-2.jpg)