Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką.
Wyjmujemy schab i przyrządzamy sos.Robimy mieszankę pół szklanki wody,mąka oraz śmietana,wlewamy do sosu.
Wkładamy schab i jeszcze chwilkę dusimy.
Wyjmujemy i kroimy w plastry.
schab | 80 dag |
tłuszcz do smażenia | 2 łyżki |
kostka rosołowa | 1 szt |
śliwki suszone | 10 szt |
cebula | 1 szt |
czosnek | 2 ząbki |
pieprz | |
śmietana | 1 łyżka |
mąka | 1 łyżka |
Majeranek suszony Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: