Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce z sezamem
Kotlety panierować bezpośrednio przed smażeniem żeby panierka nie zwilgotniała i później nie odstawała od mięsa.
mąka pszenna | kilka łyżek |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 0,5-1 szklanki |
ziarna sezamu | 1/2 szklanki |
mleko | 4-5 łyżek |
olej | do smażenia: |
jajko | 1 sztuka |
kotlety schabowe | 5 sztuk |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | do smaku |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: