Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schabowy z cebulką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 5 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
sól 1/2 łyżki
cukier 3 łyżki
ocet 1/2 szklanki
olej 1 szklanka
schab 1 kg
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
woda 2 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyzka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyzeczka
przecier pomidorowy 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z cebulką

Schab kroimy w plasterki ,rozbijamy . Solimy doprawiamy pieprzem panierujemy w mące jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju na złoto odkładamy .
Gotujemy zalewę . 1/2 szklanki octu 10 % mieszamy z 2 szklanki wody i 1/2 szklanki oleju . Dodajemy ziele angielskie,liść laurowy . Zagotowujemy . Dodajemy sól i cukier do smaku . Na pozostałym oleju podsmażamy pokrojoną w piórka cebule . Gdy jest miękka dodajemy przecier pomidorowy,przyprawę uniwersalną i paprykę słodką .Mieszamy. Łączymy zalewę z podsmażona cebulą .W dużej salaterce układamy schabowe zalewamy je przygotowaną zalewą . Nakrywamy folią spożywcza i odstawiamy do lodówki.Najlepiej na noc. Podajemy na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agaK. 23.10.2012 20:49
też super
EWI 23.10.2012 09:13
mniam
gosia561 23.10.2012 08:49
taki najlepszy
iwa643 23.10.2012 07:46
Polecam na imprezy rodzinne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak