Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Schabowy z jabłkami zapiekany z serem

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości
400 g
jabłka
3 szt
polędwica wieprzowa
4 plaster
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
jaja
2 szt
ser gouda
4 plaster

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z jabłkami zapiekany z serem

Schab kroimy na kotlety, rozbijamy, maczamy w jajku z pieprzem solą i obtaczamy w bułce tartej. Wrzucamy na patelnię, na rozgrzany olej. Smażymy aż do przyrumienienia. Kładziemy plaster poledwicy, pokrojone w cwiartki jablka, kładziemy plaster sera i dusimy pod przykryciem, aż ser się rozpuści. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 27.11.2012 22:37
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak