Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ser po szopsku

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidor 2 szt.
feta 60 g
jajko 1 szt.
oliwa 1 łyżecz.
pieprz 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ser po szopsku

Kroki postępowania

1
Ser feta kroję w niewielką kosteczkę.
Krok 1 - Ser po szopsku foto
2
Pomidory sparzam wrzątkiem, obieram ze skóry i kroję w kostkę. Naczynie do zapiekania smaruję cienko oliwą, wykładam pokrojone pomidory.
Krok 2 - Ser po szopsku foto
3
Na wierzchu kładę kostki fety. Na środek wybijam całe jajko. Oprószam wszystko pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Krok 3 - Ser po szopsku foto
4
Wkładam naczynie z zawartością na ok. 3 minuty do mikrofalówki, aby jajko się ścięło. Podaję na gorąco.
Krok 4 - Ser po szopsku foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 27.11.2012 11:29
ciekawe
as28 26.11.2012 21:24
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak