Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 35 dag
mąka 20 dag.
jajko 9 sztuka
śmietana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki
cukier puder 2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
budyń waniliowy 2 opakowania
śnieżka 1 opakowanie
ser biały 1,5 kg.
rodzynki 1 oopaowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Kroki postępowania

1
10 dag. margaryny kroimy w paski na stolnicy, przesiewamy mąkę, wbijamy jajko i jedno żółtko, 3 łyżki cukru i proszek do pieczenia.
Krok 1 - Sernik foto
2
Wszystkie składniki łączymy w całość. Ciasto wkładamy na 30 minut do lodówki.
Krok 2 - Sernik foto
3
Na masę ucieramy 25 dag. margaryny, cukier puder i żółtka z 8 jajek. Stopniowo dodajemy ser przekręcony przez maszynkę bitą śmietanę w proszku i budynie oraz rodzynki. Z białek ubijamy pianę.
Krok 3 - Sernik foto
4
Masę serową mieszamy z białkami. Ciasto wykładamy na blachę a na ciasto układamy masę serową. Pieczemy 70 minut w temp. 170 stopni.
Krok 4 - Sernik foto
5
Upieczony sernik pozostawiamy na 20 minut w uchylonym piekarniku. Wyjmujemy z blachy i kroimy na kawałki.
Krok 5 - Sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 15.01.2013 07:38
SERNICZKI UWIELBIAM
tessinka 14.01.2013 19:22
sernik... tego nigdy nie odmówię :)
Marta1986 14.01.2013 18:56
uwielbiam
IwonaKa 14.01.2013 18:30
nic mi tak nie poprawia nastroju jak dobry sernik,pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak