Przepis i sposób przygotowania na: Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno
Kroki postępowania
Pokruszyć migdały malakserem na mączkę, dodać ciasteczka czekoladowe i razem zmiksować.
![Krok 1 - Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-toblerone-na-zimno5-2.jpg)
Masą wyłożyć dno formy, mocno uciskając, a następnie odłożyć do lodówki.
![Krok 2 - Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-toblerone-na-zimno6-2.jpg)
Rozpuścić czekoladę gorzką, połamaną na kosteczki, w kąpieli parowej.
Żelatynę zalać mlekiem, wymieszać i pozostawić do spęcznienia.
Rozpuścić w mikrofalówce lub w kąpieli wodnej i pozostawić do lekkiego przestygnięcia.
![Krok 3 - Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-toblerone-na-zimno4-2.jpg)
![Krok 4 - Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-toblerone-na-zimno1-2.jpg)
![Krok 5 - Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-toblerone-na-zimno2-2.jpg)
Wstawić do lodówki na kilka godzin.
![Krok 6 - Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-toblerone-na-zimno3-2.jpg)
![Krok 7 - Sernik czekoladowy Toblerone - na zimno foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-czekoladowy-toblerone-na-zimno0-2.jpg)