Przepis i sposób przygotowania na: Sernik typu snickers
Czy sernik typu snickers będzie smaczniejszy niż znany batonik? Wypróbuj ten przepis i przekonaj się sam!
Kroki postępowania
![Krok 1 - Sernik typu snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-snickers12-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik typu snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-snickers13-2.jpg)
Do jednej części dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie połączyć. Wylać na spód z herbatników i wyrównać.
![Krok 3 - Sernik typu snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-snickers14-2.jpg)
Do drugiej części masy serowej dodać masę kajmakową, rozmieszać.
![Krok 4 - Sernik typu snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-snickers15-2.jpg)
Orzeszki posiekać i uprażyć. Wsypać do sera z kajmakiem. Wyłożyć na warstwę czekoladową.
Do trzeciej części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C, po czym zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C i piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku.
![Krok 5 - Sernik typu snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-snickers16-2.jpg)
Śmietankę zagotować i dodać do niej połamaną czekoladę. Zdjąć z palnika i rozpuścić. Kiedy zacznie gęstnieć wylać na upieczony sernik. Orzeszki uprażyć na patelni i posypać po czekoladowej polewie. Odstawić w chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać.
Smacznego :)
![Krok 6 - Sernik typu snickers foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-snickers17-2.jpg)