Przepis i sposób przygotowania na: Sernik wspomnienie lata
Mąkę posiekaj z masłem ,dodaj żółtka wymieszane z cukrem oraz wlej śmietanę ,zagnieć ciasto ,zawiń w folię i schowaj na 1 godzinę do lodówki.
Przygotuj formę ,wyłóż papierem do pieczenia , ciastem wyklej dno i bolki formy.Podpiecz ciasto 10 minut w 180 stopniach.
MASA SEROWA:
do miski przełóż twaróg zmielony co najmniej dwa razy , dodaj cukier, jajka oraz śmietanę , na koniec wsyp mąkę i sok z cytryny, wymieszaj tylko do połączenia się składników.
Masę przelej na podpieczone ciasto , piecz sernik w 160 stopniach 40 minut bez termoobiegu.
Po upieczeniu zostaw w piekarniku, najlepiej cała noc .
Owoce pokrój( winogrona ,nektarynki),pozostałe zostaw w całości.
Galaretkę zalej 30 ml. wrzącej wody , jak zacznie tężeć ,za pomocą pędzelka posmaruj sernik , ułóż owoce.
Pozostałą galaretką posmaruj owoce .
Sernik podawaj schłodzony.
SMACZNEGO !!!!!!!!!!!!!!!!