Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z orzechami
Kroki postępowania
Margarynę posiekać z mąką i cukrami, dodać resztę składników i zagnieść kruche ciasto i wyłożyć blachę o wymiarach 39x24 cm.
![Krok 1 - Sernik z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-orzechami1-2.jpg)
Białka ubić na sztywno z cukrem wymieszać delikatnie z resztą składników. Następnie ułożyć kupkami na przygotowane w formie kruche ciasto.
![Krok 2 - Sernik z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-orzechami2-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-orzechami3-2.jpg)
Ser zmielić na gładką masę i ucierać z cukrem, żółtkami. Połączyć z resztą składników, dokładnie wymieszać. Ubić na sztywno pianę z czterech białek, dodać do masy, lekko wymieszać i wylać na placek w formie. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut na ciemny złoty kolor.
![Krok 4 - Sernik z orzechami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-orzechami4-2.jpg)