Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z rabarbarem
Kroki postępowania
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i wyłożyć 2/3 ciasta, nakłuć widelcem.
Ser zmielić w maszynce 2-3 razy.
![Krok 1 - Sernik z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem37-2.jpg)
![Krok 2 - Sernik z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem38-2.jpg)
![Krok 3 - Sernik z rabarbarem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sernik-z-rabarbarem39-2.jpg)
mąka | 3 szkl |
margaryna | 1 kostka |
cukier | 3 łyżki |
żółtko jajek | 5 szt |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
ser biały | 75 dag |
jajko | 1 szt |
masło | 3/4 kostki |
budyń śmietankowy | 1 opakowanie |
cukier puder | 3/4 szkl |
rabarbar | 500 g |
białko | 5 szt |
cukier | 1 szkl |
kisiel truskawkowy | 1 opakowanie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: