Przepis i sposób przygotowania na: Serowa krówka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Serowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-krowka1-2.jpg)
Upieczone miodowe placki studzimy.
Po upieczeniu przekładamy serową śmietanką.
![Krok 2 - Serowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-krowka2-2.jpg)
Żelatynę rozpuszczamy w przegotowanej wodzie. Schłodzoną śmietankę ubijamy. Do ubitej dodajemy serek oraz cukier puder. Ilość cukru możemy zwiększyć, zmniejszyć).
Na koniec wlewamy rozpuszczoną żelatynę. Całość dokładnie miksujemy.
![Krok 3 - Serowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-krowka3-2.jpg)
Następnie dekorujemy wierzch.
![Krok 4 - Serowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-krowka4-2.jpg)
Gotową polewę zdejmujemy z ognia, delikatnie studzimy i wylewamy na ciasto.
Między czasie (gdy polewa stygnie) płatki migdałowe rumienimy na suchej patelni.
![Krok 5 - Serowa krówka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/serowa-krowka5-2.jpg)