Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka karmelowe
Na blaszce wyłożonej pergaminem ułożyłem skrzydełka. Piekłem je godzinę w 230 stopniach C, co jakiś czas je odwracałem.
Z jednej pomarańczy wyciąłem fileciki , z pozostałych wycisnąłem sok.
Sos : wsypałem cukier do rondelka , skropiłem łyżeczką wody, zagotowałem do stopienia.
Zdjąłem z ognia, dodałem sok pomarańczowy i papryczkę. Gotowałem kilka minut, aż połowa płynu odparowała. Wymieszałem z miodem, gotowałem chwilę do lekkiego zgęstnienia.
Wymieszałem z filecikami pomarańczy, podgrzałem około 3 minuty.
Upieczone skrzydełka wyłożyłem do miski, polałem sosem, wymieszałem, dodałem pozostałą startą skórkę z limonki i pomarańczy oraz imbir i sos chilli.