Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po chińsku z sosem
śmietana 1/3 szklanki
ketchup 2 łyżki
musztarda 1 łyżka
sól
pieprz
papryka słodka 1 łyżka
1. Skrzydełka dzielimy na połówki. Dokłądnie obsypujemy przyprawą, solą i pieprzem. Odstawiamy do lodówki na conajmniej godzinę.
2. W tym czasie robimy sos. WSzystkie skłądniki dokłąndie ze sobą mieszamy aż powstanie jednolity sos. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
3. Skrzydełka wykąłdamy na nasmarowaną olejem blachę. Pieczemy po około 40 minut z każdej strony. Powinny być chrupiące. W zależności od piekarnika długość pieczenia możę być różna. Ja piekłam je w prodiżu około dwie godziny.
4. Gotowe kawałki mięsa podajemy razem z sosem.