Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka smażone
Kroki postępowania
Słodką paprykę, ostrą paprykę, sól oraz pieprz łączę ze sobą, po czym wsypuję do umytych i wysuszonych skrzydełek. Mieszam skrzydełka z przyprawami, a następnie wstawiam do lodówki na minimum 4 godziny. Na patelni rozgrzewam olej, po czym wkładam skrzydełka.
![Krok 1 - Skrzydełka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/skrzydelka-smazone1-2.jpg)
Skrzydełka smażę z obu stron do uzyskania brązowego koloru skórki, przewracając je od czasu do czasu, aby nie przywarły do patelni.
![Krok 2 - Skrzydełka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/skrzydelka-smazone2-2.jpg)
Skrzydełka, które mają piękny, brązowy kolor skórki, nakładam na talerz.
![Krok 3 - Skrzydełka smażone foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/skrzydelka-smazone0-2.jpg)