Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie piernikowe pod korzenną kruszonką
Kroki postępowania
Robimy marynatę.
Olej gotujemy z octem, zielem, cynamonem i goździkami, studzimy.
Wymoczone śledzie kroimy na niewielkie kawałki, wkładamy do chłodnej marynaty. Śledzie dokładnie obtaczamy w marynacie i przelewamy do miski, przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 5 godzin.
![Krok 1 - Śledzie piernikowe pod korzenną kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-piernikowe-pod-korzenna-kruszonka1-2.jpg)
Ciasteczka najlepiej rozgniatać w moździerzu.
![Krok 2 - Śledzie piernikowe pod korzenną kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-piernikowe-pod-korzenna-kruszonka2-2.jpg)
Śledzie osączamy z marynaty, przekładamy na talerze i posypujemy kruszonką.
To jest moja mocno zmodyfikowana wersja śledzi korzennych.
![Krok 3 - Śledzie piernikowe pod korzenną kruszonką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-piernikowe-pod-korzenna-kruszonka3-2.jpg)