Przepis i sposób przygotowania na: śledzie smażone w zalewie octowej
Kroki postępowania
![Krok 1 - śledzie smażone w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-smazone-w-zalewie-octowej1-2.jpg)
![Krok 2 - śledzie smażone w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-smazone-w-zalewie-octowej2-2.jpg)
![Krok 3 - śledzie smażone w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-smazone-w-zalewie-octowej3-2.jpg)
![Krok 4 - śledzie smażone w zalewie octowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzie-smazone-w-zalewie-octowej0-2.jpg)
mąka | ile trzeba |
jajko | 3 szt |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Zalewa: | |
ocet 10 % | 1i 0.5 szklanki |
woda | 4 i 1/2 szklanki |
Liść laurowy suszony Prymat | 3 szt |
ziele angielskie | 4 szt |
cukier | 4 łyżki |
cebula | 2 szt |
śledzie | 1 (mrożone) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: