Przepis i sposób przygotowania na: Śledzik pod pierzynką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Śledzik pod pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzik-pod-pierzynka4-2.jpg)
![Krok 2 - Śledzik pod pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzik-pod-pierzynka5-2.jpg)
![Krok 3 - Śledzik pod pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzik-pod-pierzynka6-2.jpg)
Wstawiamy do lodówki na minimum godzinę.
Dekorujemy wedle uznania.
![Krok 4 - Śledzik pod pierzynką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/sledzik-pod-pierzynka7-2.jpg)
płaty śledziowe solone | 200 gram |
cebula biała | 1/2 sztuki |
buraczki | tarte 2 kopiaste łyżki |
marchew | 1 duża lub 2 małe |
ziemniaki | 2 małe |
jajko | 2 sztuki |
majonez | 4 łyżki |
sól | |
woda | do moczenia śledzi i gotowania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: